חנות וירטואלית לאפליקציות עבור חנויות וירטואליות

חיפוש באתר

חלות לשבת

יום ראשון, 19 ביוני 2011 12:28:06 Asia/Jerusalem

חלות לשבת

גדלתי בבית מרוקאי (למרות שהורי לא מרוקאים)  אימי נולדה בישראל והוריה עלו מעירק האבא שלי עלה לארץ בגיל 3 ממרוקו והוא לא זוכר משם כלום, אבל מבחינה קולינארית הבית היה בית מרוקאי, אבא שלי לא נתן מנוחה לאימי אם בשבת הדג היה מעט טפל או אם לא היו מספיק סלטים בשולחן שבת וכו..

אימי במשך שנים היתה מנסה לאפות וללא הצלחה פעם בצקי מידיי פעם שרוף פעם לא טפל ועוד ..היום יש כמה דברים שמצליחים לה באפיה ובבישול היא ממש טובה..

למה אני מספר את כל זה? בטח כדי להסביר מהיכן הגיע ההובי הזה שלי לבשל ולאפות.

לפני כחודש ניסיתי לאפות חלות אצלי התהליך קצת ארוך ראשית אני מחפש מתכונים, מצליב בינהם מיידע לראות אלו חומרים חופפים כך אני נהיה בטוח לגבי מה חובה ומה אפשרי.

שלב שני אני מחפש ביקורות של אנשים שניסו את המתכון (אם יש מעל 20% ) שלא אהבו אני יורד ממנו, או אם יש הערות מתיחס אליהם.

אז אכ לפני חודש מצאתי מתכון מנצח ישבתי עם ילדיי והתחלנו בתהליך..הכל הלך חלק יצא בצק שנראה מעולה הכנסתי לתנור היה מצויין לאפות 35 דקות על חום 180 מעולות

כבר לאחר 15 דקות החלות נראו נפלא, אבל כתוב 35 דקות אז חששתי שהם לא אפויות מבפנים..השארתי עוד 10 דקות ורגע לפני שיהפכו להיות פחם הוצאתי.

בשבת בערב שבצעתי את החלה התבררו 2 דברים..היתי צריך להוציא את החלה לאחר כ 15-20 דקות ולא להצמד למתכון בעניין הזה..

אבל גרוע מכך, שכחתי מלח והחלה המהממת יצאה טפלה, מבעס...

שבועיים אחרכך שוב עברתי את כל התהליך ולא שכחתי מלח! אבל הבצק לא תפח (איזה צרות יש לי אה:-) ) ויצאו לי חלות דומות לנקניק שמנמן..

אתמול 17-6-2011 החלטתי להתחקות אחר רמה של שפים, נסעתי לבילו ורכשתי משקל אלקטרוני ברמת דיוק של 1 גרם שוקל עד 5 קילו (169 ש"ח), וסט כוסות כפות וכפיות מדידמה 17 מידות שונות 59 ש"ח.

זהו...עכשיו לא יכול להיות שאתעב בגרם אחד  1 ואם לא יצליח אזז אני אומן ומי שהביא את המתקון שילך לגדל בננות ועזוב את האפיה .

תהליך החל, הבצק יצא קצת דביק ולא כלכך נוח לעבודה (עיבוד ידני).שמתי אותו לתפיחה הוא לא ממש טפח , החלפתי שמרים טריים בייבשים וכתבו בהערות שזה שווה לחצי אז חשדתי שיש אשם.

לאחר ניסיון של 40 דקות שלא תפח נזכרתי בתרופת סבתא להפעיל את התנור על 50 מעלות ולהכניס לשם לתפיחה. וראו איזה פלא לאחר 15 דקות הבצק טפח בטרוף..

עשינו את החלות הכנסנו לתנור אחרי 15 דקות הם היו מוכנות נתתי להם עוד 5 דקות וכיבנו את התנור מ4 עד 8 בערב נשארו בתנור ושמרו על חומם.

יום שישי בערב הוצאתי את החלות מהתנור, חוויה תענוג!!

בכדי שהמתכון יהיה מושלם רצוי להוסיף מעט סוכר כי עכשיו זה בסדר אבל אין שם את המתיקות של חלת שבת מתוקה זה היה חסר פרט לזה מושלם.

זה המתכון.

 

 

 

חלה

מתכון קלאסי ופשוט לחלה נהדרת שתמיד מצליחה

אורי שפט | מאפיית לחמים| פורסם 08/04/10 12:13:10

חלה(מאפיית לחמים)

זמן עבודה

זמן הכנה כולל

קטגוריה

רמת קושי

כשר

רבע שעה

שעתיים

לחם ומאפים

כל אחד יכול

כשר פרווה

מרכיבים (3 מנות)

800 גרם קמח חיטה לבן מנופה (6 כוסות)

60 גרם שמן / חמאה מומסת / שמן חמניות / מזולה (רבע כוס)

2 ביצים

320 גרם מי ברז (1.5 כוסות)

80 גרם סוכר (6 כפות)

30 גרם שמרים טריים ( 3 כפות)

12 גרם מלח (1 כף מחוקה)

לציפוי

ביצה טרופה

שומשום

פרג

 

אופן ההכנה

 

1. יוצקים את המים לקערת הלישה ומפוררים לתוכם את השמרים.

2. מוסיפים לפי הסדר: קמח, ביצים, סוכר, מלח ושמן. בעזרת וו הלישה, לשים במהירות נמוכה 4 דקות, לאיחוד החומרים.

3. מגבירים למהירות בינונית ולשים עוד 5 דקות, לקבלת בצק גמיש. מוציאים את הבצק ומניחים על שולחן עבודה מקומח קלות ומגלגלים לכדור.

4. מניחים את כדור הבצק בתוך קערה מקומחת קלות, מכסים במגבת או בניילון ומתפיחים 40 דקות או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

5. מחלקים את הבצק (בעזרת סכין) ל-3 חלקים, מחלקים שוב ל-3 חלקים ומגלגלים כל חלק לגליל באורך 25 ס"מ.

6. קולעים כל שלושה גלילים לצמה, בדומה לקליעת צמה בשיער.

7. מניחים את שלוש החלות הקלועות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת מטבח ומתפיחים כ-35 דקות. כ-15 דקות לפני תום ההתפחה מחממים תנור ל-220 מעלות. החלות מוכנות לאפייה כשנפחן מכפיל את עצמו והן עומדות במבחן האצבע.

8. מבחן האצבע- כדי לדעת אם הבצק הגיע לתפיחה אידיאלית, לוחצים בעדינות על הכיכר עם קצה האצבע. אם השקע שנוצר בבצק חוזר ומצטמצם באיטיות, הלחם מוכן לאפייה. אם הבצק עדיין "קופצני" למגע וחוזר במהירות למצבו הקודם, יש לתת לו עוד זמן תפיחה ואם לא חוזר בכלל למצבו טרם המגע, התפחנו אותו יותר מדי.

9. מורחים בעדינות כל חלה בביצה טרופה ומצפים בנדיבות בשומשום ובפרג.

10. אופים כ-25 דקות בתנור שחומם מראש עד לקבלת גוון זהוב. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.

הערות שלי

ראשית לא להבהל אם הבצק קצת דביק ולא נוח לעבודה זה מסתדר.

מומלץ להוסיף עוד כ 20 גרם סוכר כלומר סה"כ 100 גרם

מומלץ לאפות 2 חלות על כל תבנית אחרת החלות מתחברות אחת לשניה

בכדי לקבל תפיחה טובה מומלץ להכניס את הכל לתנור על חום של כ 40-50 מעלות ל20 דקות.

 

פורסם בקטגוריה עדכונים ע"י

Kivi Web Apps